Her får du en kort introduktion til de forskellige typer. Klik på den type, du ønsker at vide mere om.

 

etteren | perfektionisten | Idealistisk. Etisk. Moralsk. Pligtopfyldende og ansvarlig. Stærk fornemmelse for rigtigt og forkert. Kritisk.  Stræbsom. Bange for at begå fejl. Velorganiseret, ordentlig, krævende, utålmodig, detaljeorienteret. Bryder sig ikke om at improvisere. Fejlfinder. Irriteres nemt over folk, der ikke følger reglerne.

toeren | hjælperen | Empatisk, varmhjertet, hjælpsom, ærlig. Venlig, generøs og selvopofrende. Kan være behagesyg. Har problemer med at tage sig af sig selv – er bedre til at opfylde andres behov. Gør meget for, at andre har det godt. Har behov for, at der er brug for dem. Bryder sig ikke om at være midtpunkt. Har det godt med at gøre andre taknemmelige og glade. Kan føle vrede og sorg, når de føler sig glemt eller udnyttet.

treeren | konkurrencemennesket | Tilpasningsdygtig og målrettet – går efter at få succes og vinde. Er bevidst om status og symboler på magt. Kan være bekymret for sit image – hvad andre mener. Har behov for at være dygtig og blive anerkendt. Er selvsikker, attraktiv og charmerende. Går højt op i sit arbejde. Er ambitiøs og energisk. God til at inspirere og motivere andre. Tror, at alt er muligt, hvis man vil. Har ofte succes. Hader følelsen af at  spilde tiden – bliver nemt rastløs.
fireren | individualisten | Inspirerende, kreativ og foranderlig. Kunstnerisk. lidenskabelig og dramatisk. Romantisk og selvvurderende/analyserende. Værdsætter det ægte og autentiske.  Bevidst om egen personlighed og føler sig ofte speciel eller anderledes og kan af samme grund føle sig misforstået. Er følsom og reserveret. Tit en stille type. Ærlig og personlig. Har ofte problemer med selvværd – kan være humørsyg og genert. Intens. Kan være melankolsk. Følsom overfor kritik. Fungerer bedst i grupper, når de føler sig forstået af gruppens øvrige medlemmer.  
femmeren | intellektuel | fornuftspræget. Intens og nysgerrig. Vagtsom, indsigtsfuld. Elsker viden. Kan lide intellektuelle udfordringer. Har forståelse for komplekse ideer og viden. Bliver nemt optaget af egne tanker og kan have problemer med isolation og særhed. Kan være en visionær pionerer, forud for sin tid og i stand til at se verden på nye måder. Har behov for, at andre respekterer privatlivet. Er hverken receptionsløve eller festabe. Trives fint i eget selskab. Bryder sig ikke om, at man trænger sig på og snager i deres følelser eller tanker. Er i det hele taget helst fri for, at andre stiller krav. Fungerer bedst, når tingene er planlagte. Foretrækker et enkelt og ukompliceret liv og at være så uafhængig af andre, som muligt.
sekseren | realisten | har behov for at føle sig sikker og tryg. Er optaget af sikkerhed og har derfor fokus på, hvad der måske kan gå galt og hvordan man sikrer sig mod uheld, farer og problemer. Kan derfor virke forsigtig og tøvende, mistroisk og kritisk analyserende. Er pålidelig og arbejder ofte hårdt. Logisk tænkende. God til at se modsatte synspunkter og kan virke udfordrende og rebelsk. (Djævlens advokat). Mistroisk overfor autoriteter. Loyal overfor en sag, gruppe eller personer, som de først har besluttet at ville støtte.
syveren | idémageren | Temperamentsfuld, impulsiv, travl, energisk, produktiv. Ofte optimistisk, glad og energisk. Alsidig, legesyg, spontan. Hader kontrol og begrænsninger. Foretrækker at være sammen med mennesker, der er energiske, iderige og positive. Rummelig overfor andre. Elsker at snakke om fremtidsmuligheder. Kan være anspændt, udisciplineret og flagrende. Søger konstant nye udfordringer og oplevelser. Er dårlig til rutiner. Kan blive overfladisk. Vil gerne hele tiden have gang i noget nyt og opleve nye mennesker. Fascineres af nye ideer. Har nemt ved at se muligheder i andres ideer. Nem at begejstre. Bryder sig ikke om at være bundet af aftaler, pligter og rutiner. God til at organisere og sætte i gang.
otteren | udfordreren | har behov for at føle sig stærk og have kontrol over situationen. Er meget ærlig og direkte og foretrækker at andre er tilsvarende. Sætter pris på kontant ærlighed. Kan virke skræmmende på mindre stærke typer. Er dominerende, selvsikker, stolt, stærk, magtfuld, karismatisk, selvhævdende. Føler ofte trang til at kontrollere. Kan blive konfrontationssøgende. Er dog også beskyttende og ressuorcefyldt – kæmper gerne de svages sag og bekæmper uretfærdigheder. Kan gå til yderligheder for at opfylde sit mål. Har stor selvkontrol og tåler ikke at blive kontrolleret eller begrænset.  
niereren | mægleren | medgørlig i et omfang, der kan grænse til det selvudslettende. Modtagelig, tillidsskabende, godmodig, venlig, magelig og støttende. Kan være god til at løse konflikter og bringe folk sammen. Foretrækker harmoni og hader ufred og uenighed. Viser helst ikke vrede. Trækker sig helst ud af strid og uenighed. Kan dog blive stædig, hvis de presses. Har nemt ved at se en sag fra flere sider og kan derfor virke selvudslettende og ubeslutsom. Har svært ved at tage stilling i afgørende sager – specielt hvis beslutningen kan medføre, at andre bliver skuffet eller på anden måde generet. Går i givet fald hellere med på andres forslag og behov.