Har behov for hengivenhed og at blive værdsat og bestræber sig derfor på at blive uundværlig for andre.

Er empatiske, varmhjertede, hjælpsomme, ærlige. Venlige, generøse og selvopofrende. Kan være behagesyge.
Har problemer med at tage sig af sig selv – er bedre til at opfylde andres behov. Gør meget for, at andre har det godt.
Har behov for, at der er brug for dem. Bryder sig ikke om at være midtpunkt.
Har det godt, når de mærker, at de gør andre taknemmelige og glade. Kan føle vrede og sorg, når de føler sig glemt eller udnyttet.
Kan være manipulerende og viser ofte forskellige sider af sig selv til forskellige mennesker.

Læs også: Sådan finder du din type

Instinkter:

En 2’er med et socialt instinkt er – selvfølgelig – den to’er, der er mest optaget af andres behov og måske nærmest ude af stand til at mærke sine egne.
En 2’er med et praktisk instinkt kan være mere optaget af, hvad andres praktiske, fysiske og konkrete behov er – men kan have svært ved at tage vare på sine egne.
En 2’er med et intimt instinkt vil især have fokus på de nærmestes behov.

Grundlæggende frygt og smerte

Vi gør det, vi tror, vi er nødt til at gøre for blive accepteret, anerkendt, elsket….

En stor del af vores adfærd bunder så at sige i frygten for IKKE at være OK.  Det skaber drivkraft og energi til at handle – for at undgå smerten, som vi derfor sjældent mærker direkte.

Og så længe man gør det nødvendige, mærkes smerten ikke. Vi bruger meget energi på at undgå smerten og frygten, som derfor ofte kun viser sig, hvis man er i en alvorlig personlig krise. Eksempelvis i forbindelse med stress.

Type 2 – præges af en grundlæggende frygt for ikke at være værd at elske. Udvikler på den baggrund ofte et overjeg, der siger: ”Du er ok, når du bliver elsket, når du er tæt forbundet med andre og ikke tænker på dine egne ønsker og behov.”

Overvindes frygten, vil toeren føle sig elsket. Også uden at skulle præstere for at blive det.

Kendte 2’ere

Mother Teresa, Barbara Bush, Eleanor Roosevelt, Leo Buscaglia, Monica Lewinsky, Bill Cosby, Barry Manilow, Lionel Richie, Kenny G., Luciano Pavarotti, Lillian Carter, Sammy Davis, Jr., Martin Sheen, Robert Fulghum, Alan Alda, Richard Thomas, Jack Paar, Sally Jessy Raphael, Bishop Desmond Tutu, Ann Landers, “Dr. McCoy” (Star Trek).