Tiltrækkes af det uopnåelige – det ideal, der aldrig er til stede her og nu. Er tragisk, sørgmodig og følsom. Eller fokuserer på det fraværende, det tabte. Afbalancerede 4’ere er kreative og hjælpsomme. De hengiver sig til kunst og det lidenskabelige i livet. Inspirerende, kreative og foranderlige, når de er bedst. Lidenskabelige og dramatiske. Romantiske og selvvurderende/analyserende. Værdsætter det ægte og autentiske.  Bevidste om egen personlighed og føler sig ofte specielle eller anderledes og kan af samme grund føle, at de nemt bliver misforstået af andre. Er følsomme og reserverede. Tit en stille type. Ærlige og personlige. Har ofte problemer med selvværd – kan være humørsyge og generte. Har stort behov for nære realationer med dybe og ægte følelser. Er selv intense og meget følsesladede. Kan være melankolske. Følsomme overfor kritik. Fungerer bedt i grupper, når de føler sig forstået af gruppens øvrige medlemmer.

Instinkter:

En 4’er med et socialt instinkt vil være optaget af et have specielle venner. Måske en kreativ, kunstnerisk omgangskreds.

En 4’er med et praktisk instinkt vil måske have sine helt egne og specielle måder at løse praktiske behov på. Bor måske meget specielt. Har et specielt arbejde eller lignende.

En 4’er med et intimt instinkt vil helst have helt nære og intime forhold, der på en eller anden måde skiller sig ud og er noget unikt.

Kendte 4’ere

Ingmar Bergman, Alan Watts, Sarah McLachlan, Alanis Morrisette, Paul Simon, Jeremy Irons, Patrick Stewart, Joseph Fiennes, Martha Graham, Bob Dylan, Miles Davis, Johnny Depp, Anne Rice, Rudolph Nureyev, J.D. Salinger, Anaîs Nin, Marcel Proust, Maria Callas, Tennessee Williams, Edgar Allan Poe, Annie Lennox, Prince, Michael Jackson, Virginia Woolf, Judy Garland, Thomas Merton.