Er meget beskyttende. Forsvarer både sig selv og venner eller folk, der er svage eller udsatte.

Har behov for at føle sig stærk og have kontrol over situationer.

Er meget ærlige og direkte og foretrækker at andre er tilsvarende. Sætter pris på kontant ærlighed.

Kan virke skræmmende og aggressiv på mindre stærke typer.

Er dominerende, selvsikre, stolte, stærke, magtfulde, karismatiske, selvhævdende.

Føler ofte trang til at kontrollere. Kan blive konfrontationssøgende. Er dog også beskyttende og ressourcefyldte – kæmper gerne de svages sag og bekæmpe uretfærdigheder.

Kan gå til yderligheder for at opfylde deres mål.

Har stor selvkontrol og tåler ikke at blive kontrolleret eller begrænset. Afbalancerede ottere kan være glimrende ledere og en magtfuld støtte for andre.

Instinkter

En 8’er med et socialt instinkt kan være tilbøjelige til at teste dem, de engagerer sig i. De omgiver sig gerne med venner, der accepterer 8’eren som vedkommende er og vil til gengæld gør alt for deres venner.

En 8’er med et praktisk instinkt vil klø direkte på – og altså på meget ligefrem og kontant vis sikre sig.

En 8’er med et intimt instinkt vil være den klassiske løvemor, der vil kæmpe til døden for at beskytte sine nærmeste.

Grundlæggende frygt og smerte

Vi gør det, vi tror, vi er nødt til at gøre for blive accepteret, anerkendt, elsket….

En stor del af vores adfærd bunder så at sige i frygten for IKKE at være OK. Det skaber drivkraft og energi til at handle – for at undgå smerten, som vi derfor sjældent mærker direkte.

Og så længe man gør det nødvendige, mærkes smerten ikke. Vi bruger meget energi på at undgå smerten og frygten, som derfor ofte kun viser sig, hvis man er i en alvorlig personlig krise. Eksempelvis i forbindelse med stress.

Type 8 – præges af en grundlæggende frygt for at blive skadet eller kontrolleret af andre og får et overjeg, der siger: ”Du er ok, når du er stærk, har kontrol over din situation og ikke er for sårbar og tillidsfuld over for andre.”

Overvindes frygten, vil otteren ikke konstant føle trang til at kæmpe for at føle sig tryg og beskyttet.

Kendte 8’ere

Martin Luther King, Jr., Franklin Roosevelt, Lyndon Johnson, Mikhail Gorbachev, G.I. Gurdjieff, Pablo Picasso, Richard Wagner, Sean Connery, Susan Sarandon, Glenn Close, John Wayne, Charlton Heston, Norman Mailer, Mike Wallace, Barbara Walters, Ann Richards, Toni Morrison, Lee Iococca, Donald Trump, Frank Sinatra, Bette Davis, Roseanne Barr, James Brown, Chrissie Hynde, Courtney Love, Leona Helmsley, Sigourney Weaver, Fidel Castro, Saddam Hussein.