Test din kommunikationsstil

Den følgende test kan på ingen måde erstatte et seriøst arbejde med at finde din type i enneagrammet. Men den kan give dig et fingerpeg, som du kan arbejde videre ud fra.

Test til at finde din grundtype:
Vælg to udsagn, der passer bedst – A, B eller C. Samt X, Y eller Z

Jeg opsøger ikke konfrontationer, men lader heller ikke folk dominere mig.
Jeg kommunikerer for at have indflydelse og opnå resultater.
Jeg er overvejende assertiv og uafhængig.
Jeg bryder mig ikke om at være passiv.

Jeg er relativt stille og holder af at være mig selv.
Jeg bryder mig ikke om at være midtpunkt for opmærksomhed og føler mig ikke godt tilpas ved at lede eller konkurrere med andre.
Jeg har et rigt indre liv og gode forestilingsevner.

Jeg er ansvarlig og engageret.
Jeg har det ikke godt, hvis jeg ikke kan overholde mine aftaler og gør så vidt muligt – indenfor rimelighedens rammer – hvad der forventes af mig og hvad jeg forpligter mig til.

Jeg har som regel en optimistisk tro på, at tingene falder ud til den gode side.
Er entusiastisk og har aldrig problemer med at finde noget, at bruge tiden på.
Jeg kan lide at kommunikere med andre mennesker og hjælpe andre til at blive glade.
Jeg skilter ikke ligefrem med dårligt humør – og mit optimistiske livssyn har ofte betydet, at jeg ikke hænger fast i mine problemer.

Jeg har stærke følelser, som jeg nemt udtrykker. De fleste kan se eller høre, hvordan jeg har det.
Jeg vil gerne vide, hvor jeg har andre mennesker – hvad de mener. Jeg kommunikerer derfor gerne på sociale medier og kan godt tåle, at folk reagerer på mine meninger.
Jeg hader at blive kontrolleret af andre og bryder mig ikke om at få at vide, hvad jeg skal gøre. Foretrækker at beslutte på egne vegne.

Jeg er selvkontrollerende og overvejende logisk. Føler mig ikke godt tilpas med stærkt følelsesladet kommunikation og bliver måske ligefrem opfattet som kold og ufølsom. Det er jeg naturligvis ikke, men jeg foretrækker at holde mine følelser for mig selv.
Jeg kommunikerer effektivt, men det kan tage tid, fordi jeg er tilbøjelig til at være perfektionistisk. Jeg arbejde gerne på egen hånd og går op i at gøre tingene rigtigt.