Motiver

etteren | perfektionisten | bliver motiveret af at gøre det helt rigtige – og gøre det bedst muligt. Du har en indre kropslig oplevelse af hvornår tingene er fuldkomne og dermed perfekte. Det betyder sandsynligvis, at du er god til at gå i detaljer, at du udfører hvad du end har sat dig for, på en meget ansvarlig og kvalitetsbevidst måde. Du er rigtig god til at holde fokus og gøre det du har besluttet dig for. Du har samtidig evnen til at værne om det, der er værdifuldt, både dine og andres værdier.
Hvis du sidder fast i denne type, er det svært for dig at lave fejl eller give/modtage kritik, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er Fokus. I samarbejde har du fokus på systematisering af opgaverne, og du kvalitetssikrer udførelsen af arbejdet. Som leder bidrager du med integritet og ansvarlighed, du er fair og søger det excellente.


toeren | hjælperen | Du bliver motiveret af at støtte andre mennesker og du har en følelsesmæssig fornemmelse af, hvad der skal til for at mennesker trives og har frihed til at udtrykke deres følelser. Det betyder at du er rigtig god til at fornemme hvilke behov der er til stede i enhver sammenhæng. Du bruger denne viden til at få det bedste frem i dine relationer, privat og i samarbejde på jobbet, hvilket gør dig pligtopfyldende og ambitiøs. Du forstår hvad der skal til for at støtte og servicere på en positiv og entusiastisk måde.
Hvis du sidder fast i denne type, giver du hellere til andre før du lytter til dig selv og dine egne behov. Derfor er det svært for dig at sige ”nej”, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er indlevelse.
I samarbejde har du fokus på menneskelige behov, personale/kundeservice og pleje. Som leder bidrager du med generøsitet og støtte, du genererer et godt miljø og arbejder gerne teamorienteret.


treeren | konkurrencemennesket | bliver motiveret af at udrette noget og du har en indre følelsesmæssig fornemmelse af hvornår du har succes. Det betyder at du er god til komme i gang og blive ved, at du arbejder selvstændigt, hurtigt og værdsætter konkurrence undervejs. Du er rigtig god til at tilpasse dig og integrere det du støder på undervejs således at du når dine mål. Du virker meget inspirerende for andre, fordi du brænder for det du gør.
Hvis du sidder fast i denne type, er det svært for dig at have tålmodighed med dig selv og andre, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er Integration. I samarbejde er du succesorienteret med fokus på udbytte og konkurrence. Som leder bidrager du med ”drive” og energi, du er målorienteret og motiverer andre gennem din selvtillid.


fireren | individualisten | bliver motiveret af at være forbundet med det du gør eller de mennesker du er sammen med. Du har en følelsesmæssig fornemmelse af hvad der mangler eller hvad der skal til for at resultatet bliver unikt og originalt. Det betyder at du er rigtig god til at gå i dybden og få fat i det mest kreative udtryk. Du har samtidig evnen til at respektere og anerkende andre mennesker og forventer at de gør det samme. Hvis du sidder fast i denne type, er det svært for dig trives i situationer hvor der ikke er mulighed for at værdsætte og anerkende menneskers forskellighed og ikke mindst følelsesmæssige dybde, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er dybde. I samarbejde har du fokus på det unikke, gennem fremstilling af bemærkelsesværdige produkter og ydelser.
Som leder bidrager du med passion og idealisme, du har kreativt flair og udviser stor empati for andre mennesker.


femmeren | intellektuel | bliver motiveret af at observere og samle viden og du har en indre mental oplevelse af hvornår du har indsigt og information nok til at forstå helheden. Det betyder at du er god til at planlægge, have et godt overblik og være objektiv og analyserende. Du trives bedst når du arbejder alene og bevarer ”dit eget private rum” for derefter at præsentere resultatet enkelt og præcist til gavn for dem du er sammen med, dine kolleger, venner eller i familien. Hvis du sidder fast i denne type, er det svært for dig at være i situationer hvor følelser og konflikter dominerer, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er Indsigt. I samarbejde er du objektiv og har fokus på rationelle strukturer og kritisk tænkning. Som leder bidrager du med analyse og omtanke, du er rolig i pressede situationer og forstyrrer ikke unødigt.


sekseren | realisten | bliver motiveret af at analysere ting fra forskellige synsvinkler og du har en indre mental oplevelse af hvornår du kan have tillid til situationer eller mennesker. Det betyder at du er rigtig god til at skabe balance ved at være realistisk og undersøge alle synspunkter, således at du kan forudse problemer og kæmpe for det du tror på. Du er en god ven, til at stole på og er fantastisk loyal overfor mennesker der har vundet din tillid.
Hvis du sidder fast i denne type, kan du tvivle på din egen dømmekraft og kan have svært ved at træffe en endelig beslutning, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er Balance.
I samarbejde har du fokus på loyalitet, relationer og forpligtelser.
Som leder bidrager du med indsigtsfuld undersøgelse, du har omtanke og styrker helheden gennem din loyalitet.


syveren | idémageren | bliver motiveret af at se muligheder og ideer og du har en indre mental oplevelse af hvornår og hvordan livet er sjovest. Det betyder at du er god til at skabe nye visioner, eksperimentere og holde kontakt med mange mennesker, både på jobbet og privat.
Du er rigtig god til at være positiv og nytænkende og finde på løsningsforslag til enhver tænkelig situation og virker meget medrivende når du bliver begejstret for noget. Hvis du sidder fast i denne type, er det svært for dig at være til stede i rutiner, aftaler og procedurer, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er Mulighed. I samarbejde har du fokus på synergi, nytænkning og ligeværdighed.
Som leder bidrager du med entusiastisk optimisme, du er charmerende, ligeværdig og inspirerende.


otteren | udfordreren |bliver motiveret af at handle energisk og du har en indre kropslig fornemmelse af hvad der skal gøres og hvad der er retfærdigt. Det betyder at du er god til at tage styringen og ledelsen og sætte regler for hvordan ting skal gøres. Du er rigtig god til at udtrykke dig direkte uanset om det gælder følelser eller dine tanker, og bruger gerne din styrke til at beskytte eller løfte andre frem. Du siger det der er sandt for dig og værdsætter at andre gør det samme.
Hvis du sidder fast i denne type, er det svært for dig at være sårbar og forstå at din styrke kan virke dominerende, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er Sandhed.
I samarbejde har du fokus på autoritet, handling og retfærdighed.
Som leder bidrager du med styrke og kraftfuld energi, du er veloplagt, direkte og beskyttende.


niereren | mægleren | bliver motiveret af harmoni og du har en indre kropslig fornemmelse af at alle mennesker er vigtige og søger for at alles synspunkter bliver hørt. Det betyder at du er god til at forstå og lytte til andres meninger og værdier og du sørger gerne for at bevare den gode stemning. Du er rigtig god til at udføre det du arbejder med når der er klare rutiner eller procedurer og du kan have flere projekter i gang på samme tid.
Hvis du sidder fast i denne type, er det svært for dig at træffe beslutninger eller tage konflikter op, fordi du tror at du derved mister kontakten med din indre ressource som er Helhed.
I samarbejde har du fokus på overensstemmelse, harmoni og helhed.
Som leder bidrager du med fleksibilitet og stabilitet, du løser konflikter og skaber grundlag for et godt samarbejde.