Sådan finder du din type

Sådan finder du din type?

Du kan nøjes med en hurtig test.

Vil du gå grundigere til værks, vil jeg anbefale at du tager fat på følgende måde:

Print et skema

Print dette enneagram-skema og udfyld det efterhånden som du finder de sandsynlige svar. Vær forberedt på, at det kan tage både timer, dage, uger, måneder at blive sikker på sin enneagramtype. Til gengæld kan processen med at finde din type være langt mere udviklende og lærerig end at finde det endelige facit, så gør det  ikke til et mål, at det skal gå stærkt.

Instinktet

Find dit sociale instinkt, som modificerer din grundtype i enneagrammet. Noter, hvilket instinkt der er dit primære, sekundære og mest blinde.

Grundtypen

Tag den hurtige test for at finde din grundtype.

Stress- og tryghedspunktet

Tjek dit stress- og tryghedspunkt. Og vær opmærksom på, at man ofte kan tage fejl af disse punkter og enneagramtypen. Brug derfor en del tid på at tjekke om tingene hænger sammen.

Vingerne

Find dine vinger – prøv at vurder, hvad der er din minusvinge og din plusvinge. Skriv det ind i skemaet. Er du usikker på, om du har fundet de rigtige typer, så prøv at rykke et nummer frem/tilbage og se, om grundtype, stress- og tryghedspunkt samt vinger passer bedre tilk hvem du er. Det handler om, at finde dig selv i enneagrammet.

Dialogen

Det allerstørste udbytte af enneagrammet får du ved at anvende det som inspiration til positiv og konstruktiv dialog med andre. Et enneagram-træf kan være en af de bedste metoder til at få udbytte af enneagrammet.

Og hvad kan du så bruge det til?